• Afhalen bestelling op afspraak
 • Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
 • Shop (training) snacks van o.a. Kivo Petfood
Home » Blog » Hondenvakantie

Hondenvakantie

Gepubliceerd op 17 juni 2022 om 19:17

 

Als wij met onze Rebel op vakantie gaan, lijkt het net een ‘volksverhuizing’
Nu neem ik standaard te veel kleding en schoenen mee, maar ik wil absoluut voorkomen dat we iets essentieels voor Rebel niet bij ons hebben.

 

Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden voordat je op vakantie gaat met je hond. Naar welk land wil je gaan? Is de reis en de locatie voor jouw hond comfortabel? Je reis begint met het uitzoeken van een hondvriendelijke bestemming. Een lange reis kan vermoeiend en stressvol zijn voor jouw hond. Maak de reis niet te lang, zorg dat je zeer regelmatig stopt op een veilige plek zodat hij zijn pootjes kan strekken, even kan plassen, snuffelen en tijd heeft om voldoende te drinken en even te ontspannen.

Heb je eenmaal een bestemming gekozen gaat de voorbereiding verder:

 

 • zorg dat je hond gechipt is. Zorg ook dat de chipregistratie up-to-date is, en dat je hond een penning draagt.
 • de hond heeft een Europees paspoort nodig. Dit is het paspoort dat je ook gebruikt voor je bezoeken aan de dierenarts.
 • voor de meeste bestemmingen moet je hond extra inentingen tegen Rabiës en in sommige landen ook voor andere ziektes. Let op dat de Rabiës-enting minimaal 21 dagen van te voren moet zijn gezet.
 • check de Invoereisen. Deze kunnen per land sterk verschillen. Sommige landen vragen extra documenten of vaccinaties; in sommige landen zijn bepaalde hondenrassen niet welkom of zijn ze verplicht een muilkorf te dragen of bij te hebben. Zorg dat je een goed passende muilkorf hebt en dat je ruim van te voeren getraind hebt met omdoen en dragen. 
 • Zorg voor een veilige autoriem voor je hond en train ruim van te voren op langere afstanden rijden.
 • Verken je omgeving van te voren digitaal; waar is de dierenarts, welke plekken kan je hond uitgelaten worden en zit er veel hoogteverschil in jullie omgeving. Zoek van te voren uit bij welke restaurants jouw hond welkom is en waar ze schaduwrijke plekken hebben.
 • Pak een speciale tas in voor jouw hond zodat je alle spullen bij elkaar hebt. mand, eigen eet & drinkbak, fleecekleedje, knuffel, voeding, puzzeltje, medicatie etc. 
  Neem ook een rugzak mee waarin je dagelijks alle benodigdheden voor je hond meeneemt.
 • Dagelijkse benodigdheden zijn o.a.: vers drinkwater - bakje om uit te drinken - snacks - afgemeten bakje eten - extra (lange) lijn - kleedje - likmat met vulling Flower Power E-mat by SodaPup - EHBO kit met tekentang, verband en honingzalf  -  koelmatje Croci Koelmat Leopard - speeltje of iets om te dragen Chuckit Amphibious Bumperen eventueel de borstel en kam samen met een  Kivo Protected doggy spraytegen teken.

 

Als jouw hond mee gaat op vakantie, vergeet niet dat het voor hem ook vakantie is. Neem voldoende rust en laat jouw hond wennen aan de nieuwe locatie waar hij is. Let goed op de warmte en plan niet alles op 1 dag. De meeste honden vinden het spannend om op een nieuwe plek alleen gelaten te worden, dit is dus geen vakantie voor je hond maar geeft alleen maar stress. Plan dus vooraf met elkaar wat de mogelijkheden zijn om met de hond te doen, doe andere activiteiten om en om (als je met meerdere mensen bent), neem een goed boek mee, stel je verwachtingen regelmatig bij en wees bereid je plannen aan te passen. Geniet vooral van de vakantie samen met jouw hond.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.