• Afhalen bestelling op afspraak
  • Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,-
  • Shop (training) snacks van o.a. Kivo Petfood

Geen strandweer

Gepubliceerd op 18 februari 2022 om 20:32

18-2-2022
Er is storm in aantocht. Windkracht 10-11 wordt er vanmiddag verwacht in een groot deel van NL. Veel honden hebben last van dit onstuimig weer, raken ontregeld, emmertje is sneller vol en er zijn ook honden die bang voor de storm en sterke wind. Tijdens wind en zeker tijdens een storm gebeurt er veel, dit zorgt voor de extra prikkels voor de hond. Alle geuren razen voorbij, de wind waait om hun lijf heen, de wereld om hun heen maakt veel geluid en beweegt. Dit kan er voor zorgen dat het sneller ‘te veel’ is voor de hond.
Ook als honden binnen zijn kunnen ze last hebben van de wind, honden kunnen wakker schrikken van geluiden of juist meer alert zijn door alles wat ze horen.

Blijf in deze weersomstandigheden goed naar jouw hond kijken, wil jouw hond gewoon naar buiten bij wind kun je aan de lijn naar buiten gaan met elkaar. (Niet in de storm als het niet nodig is) als hij niet naar buiten wilt gaan hoeft hij niet, steun hem en dwing vooral niet en blijf goed naar hem kijken of hij aangeeft dat hij moet plassen of ontlasten. Ga dan samen naar buiten en vervolgens ook weer snel naar binnen. Jouw hond kan op jouw vertrouwen en dit is belangrijk voor hem om te weten.

Let bij wind goed op voor rondvliegende materialen, stof, vuil, blaadjes en zand. Maak een verantwoorde keuze waarbij veiligheid bovenaan staat.
Ga met dit weer NIET NAAR HET STRAND met je hond, de zand kan de ogen van je hond beschadigen en besef dat de hond ook veel zand binnen kan krijgen, wat een ernstig gezondheidsrisico is. Laat je hond ook niet loslopen, hij kan schrikken van iets dat voorbij vliegt of een hard geluid.
Jouw hond kan ook last hebben van de wind als hij gewoon binnen is, alle geluiden kunnen ervooor zorgen dat de hond alerter is of wakker schrikt, dit kan ervoor zorgen dat hij wat minder in zijn vel zit; zet een muziekje op en ga samen aan de slag in huis met verschillende neus en snuffel-activiteiten.

Onwille van het welzijn van mens & hond hebben wij onze consulten van vanmiddag na 14 uur verzet naar een andere dag.

Zorg goed voor elkaar en doe voorzichtig!

-x- Moon

www.rebel-moon
—————————
(Pup) coach - begeleider - instructeur

-deel gerust dit bericht-


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.